IFAH:s Idrottsläger i Katrineholm 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

NYTT NAMN - IFAH Parasportförening
1959 grundades IFAH med betydelsen Idrottsföreningen För Alla Handikappade. Handikappad var det begreppet man använde då, precis som vi idag använder funktionsnedsättning. Under åren så har en mängd begrepp funnits, och det har blivit lite av en ”trend” för vad man ska säga. IFAH fick 2022 in en motion om namnändring där man vill neutralisera just det faktum att det inte ska innehålla några begrepp som beskriver en person med funktionsnedsättning. Förslaget grundar sig i att nå ut mer med vad föreningen står för, hur vi jobbar och med vad.
Motionen godkändes och styrelsen fick i uppdrag att utse arbetsgrupp som tillsattes för att ta fram nytt förslag på namnändring. Det nya förslaget presenterades under årets årsmöte och röstades igenom.
 
Varje bokstav i IFAH har fått en egen betydelse; IDROTT, FAMILJÄR, AKTIVITET, HISTORIA.
Och vi kan nu stolt presentera vårt nya namn som är IFAH Parasportförening.
IFAH Parasportförening har blivit beviljade nytt projektstöd via Allmäna Arvsfonden
2024-02-15 17:01
IFAH Parasportförening har blivit beviljade 5 890 892 kr för ett nytt arvsfondsprojekt på 3 år! Projektet heter Parasportskolan och innebär följande:
 
”Projektet syftar till att föreningar över hela Sverige ska starta och utveckla parasportskolor i vilka barn och unga med funktionsnedsättning får möjlighet att utöva fysisk aktivitet utifrån sina egna förutsättningar. Ambitionen är att det ska finnas ett stort utbud av olika idrotter att välja bland och särskilt fokus kommer att läggas på den del av målgruppen som har flerfunktionsnedsättning då befintligt idrottsutbud för dessa individer är ytterst begränsat.
 
En central del i projektet blir uppbyggnaden av en webbplats där organisationer runt om i landet ska erbjudas stöd och verktyg för att kunna starta och vidareutveckla egna parasportskolor. Det kommer på webbplatsen att finnas bland annat startpaket, träningsupplägg och instruktionsfilmer. Projektet kommer även att genomföra kompetenshöjande workshops för föreningar samt ett stort antal evenemang med exempelvis prova-på-dagar.
 
Projektet genomförs i samverkan med lokala och regionala föreningar samt med ett antal specialidrottsförbund. De sistnämnda har särskilt ansvar för att bidra med kompetens till respektive idrotters avsnitt på webbsidan. Parasportskolorna drivs vidare av respektive lokalförening med fortsatt stöd från specialidrottsförbunden och stödmottagaren som även tar fortsatt ansvar för webbsidan.”
 
Vi är SÅ glada och taggade på detta nya projekt som vi kommer kicka igång med 1 mars.
Vi säger stort tack till Arvsfonden för detta stöd!
 
Vi tackar även alla våra fantastiska samarbetspartners som har stöttat oss under ansökningsprocessen, och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete tillsammans!
Parasport Sverige, Svensk fotboll, Svensk Innebandy, Svensk Orientering , Svenska Bordtennisförbundet, Gymnastikförbundet - Svensk Gymnastik, Svenska Brottningsförbundet, Stockholms Parasportförbund, WeYouMe, Move & Walk , TeamOlmed , Riksförbundet Sällsynta diagnoser och Svenska AMC Föreningen.
Kallelse till IFAH Parasportförenings årsmöte 2024
2024-02-01 10:18


Plats: Beckomberga sporthall, Söderberga Allé 80, Bromma. Årsmötet 
kommer även att hållas digitalt. Maila kansli@ifah.se för att få en länk 
senast den 18 mars.

 

Datum: onsdag den 20 mars 2024 kl. 18:00. Efter årsmötet serveras fika. 

 

Alla handlingar kommer att finnas på IFAH:s hemsida senast den 7 mars 
2024.

Stockholmsspelen 2024
2024-01-31 16:40

Stockholmsspelen är en rekryteringstävling med fokus på bredden och dem som vill delta i en till parasporttävling under våren. Det är inga licenskrav eller krav på att man tillhör en förening. Alla är välkomna att delta oavsett hur länge man har varit aktiv.

 

Idrotterna kommer att delas in i skadeklasser och åldersklasser så länge det finns tillräckligt med deltagare anmälda. En deltagare kan även delta i flera av idrotterna under samma helg. 

 

Om man ej har egen utrustning för idrotterna så kommer det att finnas för utlåning på plats. (Meddela gärna detta i samband med er bokning.)

 

Arrangör: IFAH Parasportförening

Tid och datum: kl, 10:00-16:00 25–26 maj 2024

(Tiderna varierar beroende vilken idrott du vill delta i.) 

Plats: Skärholmshallen, Bodholmsgången 10

Idrotter: Boccia, framefotboll, 40 meter, bordtennis.

 

Läs mer och anmäl dig genom att klicka här.

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer & bidragsgivare
Certifikat & vaccination