SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

NYTT NAMN - IFAH Parasportförening
1959 grundades IFAH med betydelsen Idrottsföreningen För Alla Handikappade. Handikappad var det begreppet man använde då, precis som vi idag använder funktionsnedsättning. Under åren så har en mängd begrepp funnits, och det har blivit lite av en ”trend” för vad man ska säga. IFAH fick 2022 in en motion om namnändring där man vill neutralisera just det faktum att det inte ska innehålla några begrepp som beskriver en person med funktionsnedsättning. Förslaget grundar sig i att nå ut mer med vad föreningen står för, hur vi jobbar och med vad.
Motionen godkändes och styrelsen fick i uppdrag att utse arbetsgrupp som tillsattes för att ta fram nytt förslag på namnändring. Det nya förslaget presenterades under årets årsmöte och röstades igenom.
 
Varje bokstav i IFAH har fått en egen betydelse; IDROTT, FAMILJÄR, AKTIVITET, HISTORIA.
Och vi kan nu stolt presentera vårt nya namn som är IFAH Parasportförening.
Stockholm Paragames 2023
2023-11-01 13:56

Resultat och bilder från Stockholm Paragames 2023 finns nu uppe. Klicka vidare till tävlingssidan.

Boccia
Stora framgångar i 3V-Cupen 2023!
2023-10-23 11:26, Boccia

3V-Cupen i Göteborg är en tävling i boccia för spelare som använder ränna (BC3) och spelare som kastar när dem spelar (BC1-2.)

 

Deltagare från Sverige, Danmark och Norge hade under helgen 13-14 oktober samlas i Göteborg för att göra upp om medaljerna.
IFAH Parasports spelare hade stora framgångar, i klassen BC3 blev Mikaela Andersson 1:a och Lo Holmberg 2:a, i klassen BC1-2 blev Mykyta Natifhof 2:a.
 
Stort grattis! 
Elinnebandy
IFAH Parasport bäst i världen – 1:a, 1:a, 2:a i World Cup.
2023-09-19 13:02, Elinnebandy
Bild från Parasport Sverige

IFAH Parasport ställde upp med 3 lag i elitdivisionen, majordivisionen respektive division 1. Efter lördagens kvalspel var samtliga IFAH lag obesegrade och därmed välpositionerade inför söndagens slutspel. I söndagens slutspel vann alla våra lag sina inledande matcher varvid hade IFAH med i 3 av de avgörande 4 finalerna.

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer & bidragsgivare
Certifikat & vaccination