IFAH:s Idrottsläger i Katrineholm 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VIDDEPOTTEN

Vidar Steen började spela bordtennis ute i Vallentuna och på 80-talet blev han tipsad att även börja spela paratävlingar och då hittade Vidar IFAH. Att alla skulle få plats i IFAH drev Vidar även hårt i sitt styrelsearbete. Därför har Vidars föräldrar, på Vidars sista önskan, skänkt pengar till IFAH till denna pott för att skapa möjligheter till alla att kunna åka på en tävling, läger eller till idrottsutrustning.

 

Alla IFAH:s medlemmar har möjlighet att söka från Viddepotten. Du kan söka ett ekonomiskt stöd till ett läger eller en tävling. Du kan även söka för inköp av idrottsmateriel. För Vidar betydde gemenskapen i föreningen och att alla skulle få plats i IFAH.

 

Nedskrivet här nedanför finns vad IFAH betydde för honom är:

"IFAH-känslan! Den där första gången jag kom ner till IFAH i en hel hall full med andra handikappade och kände mig hemma direkt! Det var så befriande med en klubb där man inte var annorlunda. Fast man var annorlunda ändå om du förstår. IFAH har en speciell gemenskap."

 

Styrelsen behandlar ansökningarna och tar beslut efter behov. Så du som gärna skulle behöva ekonomisk hjälp för ovan ändamål, skicka då in en ansökan till viddepotten@ifah.se

Gunnar Åselids Minne

Gunnar Åselid var en ivrig och mycket envis förkämpe för att handikappidrotten skulle organiseras. Han lyckades också att som en drivande kraft bilda IFAH, år 1959. Gunnar fanns också med i bilden när Svenska Parasportförbundet bildades 10 år senare.

 

Ett av Gunnars stora livsverk är Solnaspelen (idag Stockholm Paragames). Gunnar ansåg att alla skulle ha möjlighet att tävla, själv var han en mycket bra orienterare innan han drabbades av polio.  Solnaspelen skulle enligt Gunnar, vara en tävling där både elitidrottare och motionsidrottare skulle tävla tillsammans.

Gunnar var den stora eldsjälven, vad han än tog för sig. Han var nog också en av de sista verkliga idealisterna.

Vid Gunnars bordtgång i januari 1991 bildades på intiativ av han fru och son, Clary och Lennart Åselid, Sven-Eric Carlsson samt IFAH:s styrelse, en fond för att hylla Gunnar Åselids idrottsgärningar inom parasporten.

 

Gunnar Åselids Minne har till ändamål att utdela stipendier till ungdomar, som är medlemmar i IFAH, för att vidareutbilda inom parasporten eller resor för deltagande i tävlingar.

 

Stipendiet är på kr 2000 :- och avser en stipendiat.

Sista ansökningsdag är 31 januari

Ansökan skickas till:

kansli@ifah.se

 

På PG-konto 65 53 20 -0 kan du sätta in pengar på fonden, märk med Gunnar Åselids Minnesfond.

 
Sponsorer & bidragsgivare
Certifikat & vaccination