IFAH:s Idrottsläger i Katrineholm 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

IFAH Parasportförening har blivit beviljade nytt projektstöd via Allmäna Arvsfonden
2024-02-15 17:01
IFAH Parasportförening har blivit beviljade 5 890 892 kr för ett nytt arvsfondsprojekt på 3 år! Projektet heter Parasportskolan och innebär följande:
 
”Projektet syftar till att föreningar över hela Sverige ska starta och utveckla parasportskolor i vilka barn och unga med funktionsnedsättning får möjlighet att utöva fysisk aktivitet utifrån sina egna förutsättningar. Ambitionen är att det ska finnas ett stort utbud av olika idrotter att välja bland och särskilt fokus kommer att läggas på den del av målgruppen som har flerfunktionsnedsättning då befintligt idrottsutbud för dessa individer är ytterst begränsat.
 
En central del i projektet blir uppbyggnaden av en webbplats där organisationer runt om i landet ska erbjudas stöd och verktyg för att kunna starta och vidareutveckla egna parasportskolor. Det kommer på webbplatsen att finnas bland annat startpaket, träningsupplägg och instruktionsfilmer. Projektet kommer även att genomföra kompetenshöjande workshops för föreningar samt ett stort antal evenemang med exempelvis prova-på-dagar.
 
Projektet genomförs i samverkan med lokala och regionala föreningar samt med ett antal specialidrottsförbund. De sistnämnda har särskilt ansvar för att bidra med kompetens till respektive idrotters avsnitt på webbsidan. Parasportskolorna drivs vidare av respektive lokalförening med fortsatt stöd från specialidrottsförbunden och stödmottagaren som även tar fortsatt ansvar för webbsidan.”
 
Vi är SÅ glada och taggade på detta nya projekt som vi kommer kicka igång med 1 mars.
Vi säger stort tack till Arvsfonden för detta stöd!
 
Vi tackar även alla våra fantastiska samarbetspartners som har stöttat oss under ansökningsprocessen, och vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete tillsammans!
Parasport Sverige, Svensk fotboll, Svensk Innebandy, Svensk Orientering , Svenska Bordtennisförbundet, Gymnastikförbundet - Svensk Gymnastik, Svenska Brottningsförbundet, Stockholms Parasportförbund, WeYouMe, Move & Walk , TeamOlmed , Riksförbundet Sällsynta diagnoser och Svenska AMC Föreningen.

Nyhetsarkiv
Stockholmsspelen 20242024-01-31 16:40
Nya föreningskläder2024-01-16 15:05
Stockholmsspelen 20232023-05-16 15:35
Årsmöteshandlingar2023-03-10 09:52
 
Sponsorer & bidragsgivare
Certifikat & vaccination