IFAH:s Idrottsläger i Katrineholm 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Stockholmsspelen 2023
2023-05-16 15:35

Nu har IFAH Parasport arrangerat första upplagan av Stockholmsspelen där vi kan konstatera att det blev en väldigt lyckad helg för alla som var där. Tyvärr så var det några som fick lämna återbud så ca 60 deltagare från olika delar av landet var med och tävlade i idrotterna boccia, bordtennis, framerunning och framefotboll.

Nedan finns en liten sammanfattning över hur det gick i varje idrott.

 

Bordtennistävlingen:

 

Bordtennisen som spelade en dag var upplägget likt den gamla populära tävlingen Smashen, dvs. alla spelade först ett poolspel. Efter lunch blev det sedan nya poolspelsmatcher där 1:orna från varje pool möttes, 2:orna i en pool osv. och så spelade man en ny pool. Detta gjorde att alla fick spela många matcher. I denna tävling så valde vi också att inte ha licenskrav så att alla, te x.  nya spelare, kunde prova på att tävla. Du som vill se hur det gick i varje slutspelsklass, klicka här.

I varje idrott hade vi också ett litet Fairplaypris och i bordtennisen så gick det till Johan Hagblom som gör sitt yttersta för att vinna sina matcher. Och går det inte hela vägen så grattar han vinnaren och laddar om inför nästa match.

 

Framerunning/Rullstol/gåstoltävlingen:

I Framerunningen så sprang/rullade löparna två gånger i distanserna  40 respektive 30 meter och då gällde det att komma så nära sin första tid som möjligt. 5 löpare deltog i distanserna och vinnarna i distanserna blev Tage Bertudd från Västerås och Silas Aldenstam Abraham från IFAH Parasport. Se resultaten här.

 

Bocciatävlingen:

Att få göra sin allra första tävling är spännande och nervöst visade det sig i helgen då flera av spelarna gjorde sitt livs första tävling i vår bocciaturnering under Stockholmsspelen.
Boccia är en sport som alla kan spela vilket vi fick bevittna under tävlingen. Det var många spännande matcher i båda klasserna där alla spelare gav sitt yttersta.
I rännklassen spelade Maja Silvbrandt Dyhr, Robin Lundström, Morris Rönnholm och Coriander Ljungdahl. Alla 4 är aktiva i vår parasportskola och har hittat boccian där. I första matchen mötte Morris Maja, det var en spännande match som slutade 1-1, vilket gjorde att tävlingen fick avgöras i en sudden där Morris till sist stod som vinnare.
I andra matchen mötte Robin Coriander. De killarna har funnit varandra i parasportskolan och umgås en del så vi alla var lite fundersamma om de skulle fortsätta vara det efter matchen. Matchen slutade 2-0 till Robin. Coriander tog förlusten bra och killarna är fortfarande vänner.
Efter lunch skulle det avgöras.
Här mötte Maja Coriander i en match om brons. Denna vann Maja och blev därmed trea.
Efter det var det dags för final mellan Morris och Robin, innan matchen gick det nästan att ta på deras nervositet och förväntan. Matchen slutade 2-0 till Robin och gjorde honom därmed till dagens vinnare i rännklassen.

Efteråt var det 4 stolta och glada barn på prispallen. De visat verkligen att alla med rätt vilja och rätt stöd kan spela boccia oavsett vilken ålder eller funktionsnedsättning man har. Ett sånt här ungt startfält har vi aldrig tidigare fått se i en bocciatävling. Nu hoppas vi att de fått blodad tand och fortsätter spela.

 

I kastklassens individuella spel hade 5 deltagare anmält sig
Kim Wahrenfrån Linköping, Hoda Suleiman, Yvonne Kolme, Patrik Lundtröm, Marcus Kringberg från IFAH.

 

Det spelades en rakt turnering där alla mötte alla, vi fick se många spännande matcher med fina resultat, Efter sista matchen stod det klart att Patrik besegrat Kim med 1 poäng. Hoda kom trea, Marcus fyra och Yvonne slutade på en femteplats.

 

Under söndagen blev det lagspel under en rak turnering
Kim Wahren fick låna en Patrik Lundström från IFAH som lagkamrat från då hennes egen lagkamrat tyvärr fått förhinder.
Anna Berg spelade tillsammans med Marcus Kringberg. Hoda Suleiman med Yvonne Kolme o sist Anders Kolianen med John Jörholt

Även denna dag fick vi se många jämna och spännande matcer som slutade:
Guld                    Kim och Patrik
Silver                   Anders och John
Brons                  Anna och Marcus

Fyra                    Hoda och Yvonne

 

Vill samtidigt passa på att tacka Carl som i vanliga fall är ledare i parasportskolan samt Majas pappa Jörgen för strålande insatser som domare under tävlingarna.

Vicki

 

 

Framefotbollstävlingen:

 

Helgen 13-14 maj så spelades Stockholmsspelen för allra första gången där IFAH Parasport stod som arrangör. Framefotboll, bordtennis, boccia och framerunning stod på schemat, utöver idrotterna så fanns det även möjlighet att testa på IFAH:s Parasportskola.

Tanken med denna tävling var att det skulle vara fokus på att ha roligt, träffa andra och känna gemenskap. Även om det är tävling så tryckte IFAH Parasport på att helgen skulle kännas som en stor träning. Det var många spelare i framefotbollen som tävlade för allra första gången och då ska inte steget från träning till tävling ska kännas så stort. Tävling ska vara glädje, pepp och lite pirr i magen när man är barn och inte fokus på att bara vinna, vara bäst och känna press.

Fyra lag och ca 30 spelare kom till spel i framefotbollen, där dem anmälda lagen var:

  • Stockholm Framefotboll IF – ViLirare
  • Stockholm Framefotboll IF – ICA
  • FIFH Malmö
  • Norrlandskustens Framefotbollsklubb

Helgen började med gruppspel under lördagen där alla lag mötte alla. Det blev många tuffa matcher för dem unga spelarna, men att utvecklingen av lagen och framefotbollen har gått framåt var det ingen fråga om. FIFH Malmö gick igenom gruppspelet obesegrade och med målskillnad på hela 25-0, men trotts det så var det många tuffa matcher för skånelaget. Tvåa i gruppspelet kom Norrlandskustens Framefotbollsklubb, trea Stockholm Framefotboll IF ViLirare och fyra Stockholm Framefotboll IF ICA.

 

På söndagen var det dags för slutspel. Där semifinal ett spelades mellan Stockholm Framefotboll IF ICA – FIFH Malmö. Redan här märkte vi att nervositeten från lördagens matcher hade släppt och ett hedersamt Stockholms Framefotboll IF ICA stod upp bra mot dem skånska suveränerna, men tillslut så blev slutresultatet 6-0 till FIFH Malmö.

Semifinal 2 spelades mellan Norrlandskustens Framefotbollsklubb och Stockholms Framefotboll IF ViLirare. Här blev det en väldigt jämn tillställning och under en längre tid så stod 1-1 i matchen fram tills matchens slutskede då Norrlandskustens spelare pressade in seger målet som betydde slutresultatet 2-1 som tog dem till den historiska första finalen.

I finalen ställdes FIFH Malmö det obesegrade skånelaget mot Norrlanskustens Framefotbollsklubb, debutanterna från Norrland.

 

Skåningarna tog snabbt initiativet i matchen och tog ledningen med 3-0, men mot slutet så släppte Malmö in det första målet för turneringen när norrlänningarna och nerverna började synas. Trots en heroisk forcering på slutet, så kunde inte Norrlandskustens Framefotbollsklubb rå på sig FIFH Malmö som tog hem den första pokalen någonsin i Stockholmsspelen.

STORT GRATTIS SÄGER VI TILL FIFH MALMÖ!

Årets Fair Play pris gick till Vide Lantz från Norrlandskustens Framefotbollsklubb som visade sportmanship och kamratskap på hög nivå under hela turneringens gång.

 

Fler bilder från framefotbollen hittar du genom att klicka här.

 

Vi vill tacka alla som var där och gjorde denna helg så lyckad: spelare, ledare, funktionärer och sponsorer. Och vi kommer att arrangera Stockholmsspelen även nästa år. Sponsorerna för denna helg var:

 

Nordströms Assistans AB

Humana Assistans AB

Made for Movement 

 

 


Nyhetsarkiv
Stockholmsspelen 20242024-01-31 16:40
Nya föreningskläder2024-01-16 15:05
Stockholmsspelen 20232023-05-16 15:35
Årsmöteshandlingar2023-03-10 09:52
 
Sponsorer & bidragsgivare
Certifikat & vaccination