IFAH:s Idrottsläger i Katrineholm 2024
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

IFAH vinnare av Nordic Champions League i elinnebandy för 4:e gången!
2023-05-22 10:21
Samuel, Lukas, Markus och Wille efter segern i finalen mot Baerumsverk.

Efter tre års uppehåll på grund av pandemin så arrangerades Nordic Champions League i elinnebandy igen.

Årets turnering avgjordes i Norge som en del av Baerumsverks Lions cup under helgen 12-14/5. Som vanligt var det 6 lag med där Sverige representerades av Heros Gävle och IFAH, Danmark representerades av Köpenhamn och Aabenraa samt Norge av Baerumsverk samt ett kombinationslag från Baerumsverk och Klyve. Turneringen avgjordes som tidigare via två kvalgrupper, kvalspel till semifinalerna samt placeringspel.

 

I gruppspelet vann IFAH över Baerumsverk Lions med 4-0 samt Aabenraa med 6-1 och blev därmed direktkvalificerade till söndagens semifinalspel. I den andra gruppen vann Köpenhamn före Baerumsverk/Klyve samt Gävle.

 

Efter kvalspel till semifinalerna fick IFAH möta Aaabenraa igen och denna gång så spelade vårt lag ut hela sitt register och vann tillslut med hela 17-0 och var därmed klara för final. I den andra semifinalen vann Baerumsverk Lions med 1-0 över Köpenhamn efter att ha avgjort matchen med endast 30 sekunder kvar av förlängningen (0-0 efter fulltid).

 

I finalen vann sedan IFAH med 3-0 över Baerumsverk och blev därmed Nordic Champions League mästare för 4:e gången på raken efter de tidigare vinsterna 2017, 2018 och 2019.  Stort grattis till Samuel, Lukas, Markus och Wille till en mycket väl genomförd turnering där våra IFAH spelare gjorde 30 av de totalt gjorda 65 målen och med alla 4 spelare i top 6 av skytteligan – imponerande med tanke på att vi bara spelade 4 matcher som gruppvinnare.

 

Slutställning:

1:a IFAH, 2:a Baerumsverk Lions, 3:a Köpenhamn, 4:a Aabenraa, 5:a Heros Gävle, 6:a Baerumsverk/Klyve

 

 

Stort tack till Baerumsverk för ett väl genomfört arrangemang och för återstarten av elitturneringen Nordic Champions League igen.

Mvh/elinnebandykommittén

 
Sponsorer & bidragsgivare
Certifikat & vaccination