SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Malmö Open 2023
2023-02-14 13:30

Nu är Malmö Open som är en av Sveriges största paratävlingar avgjorda. I år var 12 idrotter med och en av de var bordtennis. För IFAH:s del så kunde vi utöka truppen till totalt 19 st. fördelat på 11 spelare och sedan ledare, föräldrar och assistenter. För flera av spelarna var Malmö Open den första stora paratävlingen, vilket i sig är en häftig upplevelse.

Antalet bordtennisspelare i år var hela 160 st, jätteroligt. Men med två idrottshallar som låg ovanpå varandra,  var det ett väldigt bra arrangemang med mycket matcher på de ca. 35-40 borden som var uppsatta.

 

Vi avstod dubbelspelet på fredagen och riktade in oss på helgens singelspel. Alla fick spela 2-3 klasser var där ungdomarna fick spela flest klasser. Alla klasser hade ett A- och B-slutspel vilket gjorde att alla fick spela många matcher och alla fick spela slutspel vilket uppskattades av våra spelare. Malmö lyckades även att få många internationella spelare att komma, så alla fick möta någon spelare från något annat land under helgen vilket kan vara extra roligt. 

 

Resultat:

Under lördagen avgjordes prestations- och ungdomsklasserna och där kom Maria Mokdad på tredjeplats i klass 3B och Johan Hagblom tog sig till A-slutspel i samma klass, André kom tvåa i klass 2B, Anna Berg och Gustav Blom vidare till A-slutspel i klass 2. Emelie Endre som numer bor i Motala där hon kombinerar sina studier med sin satsning tog sig till kvartsfinal i klass 1 och visade upp i bra spel hela helgen. I klass 6 sedan så fick hon möta Michel Azulay i en kvartsfinal där Azulay vann och gick sedan ända till final. I klass 11 hade vi fyra spelare med: Gabriella, Tai, Daniel och Maria och här tog sig Maria till en finalplats i B-klassen, roligt! André Velander som tidigare har spelar i Hässleholm var en av våra nya spelare och han tog sig till A-slutspel och föll sedan i åttondelsfinalen. Gustav och Anna som spelar i klass 8, tog sig båda vidare till A-slutspel och till kvartsfinal. För våra yngsta spelare så kämpade de lika hårt som övriga spelarna i truppen, sedan är det extra tufft att vara med på en sådan här stor tävling för första gången. Men i klass 4-5B som tog både Ludvig och Maria som var med för första gången i Malmö Open en bornsmedalj, bra jobbat!

 

Det var ett härligt gäng som åkte ner och vi hade roligt tillsammans. Nästa gång vi kan tävla så här många samtidigt, kommer bli i Skärholmshallen 13-14 maj.

 

 

 


Nyhetsarkiv
Malmö Open 20232023-02-14 13:30
Köpingspelen 20222022-12-12 11:07
Skinkcupen 2022.2022-12-05 11:17
 
Sponsorer & bidragsgivare
Certifikat & vaccination