SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Träningstider för Parasportskolan VT-24 kommer snart!

 

 

Beckomberga idrottshall

 

Torsdagar:

kl. 18.00 - 19.00

Start, sista

*uppehåll Sportlov v.9 och Påsklov v.14.

 

Lördagar:

kommer snart.

 

(PS1 tränar 12.30 - 13.30 och PS2 tränar 13.45 - 14.45, läs info nedan. OBS, gäller endast lördagar)

 

Skärholmshallen

 

Torsdagar:

kl. 16.15 - 17.15

Start, sista

*uppehåll Sportlov v.9 och Påsklov v.14.

 

Söndagar:

Kl. 13.45 - 14.45

*ojämna veckor

Start, sista 

 

Kort om parasportskolan:

ett treårigt projekt som drivs av IFAH Parasport och finansieras av Allmänna Arvsfonden 2021-2024. Därefter ska verksamheten fortgå i föreningens ordinarie och ideella verksamhet. Parasportskolan är för barn och unga upp till ca 16 år. Vi har ingen lägre åldersgräns.
På parasportskolan får man prova på flera olika sorters träningar och idrotter under samma tillfälle och vi anpassar träningen efter alla våra deltagare utifrån förutsättningar, intressen och dagsform.

 

Vi vill skapa en mötesplats där rörelseglädje och kamratskap står i fokus och där deltagarna erbjuds varierad och rolig träning. Parasportskolan finns i flera grupper med olika upplägg. Vi erbjuder träning både i Skärholmshallen och Beckomberga idrottshall. 

 

Vi har allt från liggande träning, motoriska moment, hinderbana till rena idrotter så som pingis, boccia och framefotboll. Vi bjuder även in gäster så som rullstolsbasket, dans, karate och Move & Walk.
 
Kolla gärna in vår instagram:

 

De grupper för parasportskola (PS) vi har är:

Parasportskola grupp 1 för personer med lindrigare rörelsenedsättning.

Parasportskola grupp 2 för barn med omfattande och flerfunktionsnedsättning.

Parasportskola är en mixad grupp än så länge

 

 

Kontakta kansliet för mer information eller om du vill komma och prova på:

Telefon: 08-646 85 57

Epost: kansli@ifah.se

 
Välkommen!

 

Inbjudan till att vara en del av Team IFAH Parasport under Göteborg Open 25-26 November 2023.
2023-08-31 17:27
Alla deltagare i Parasportskolan får nu chansen att åka till Göteborg för att representera IFAH Parasport i Göteborg Open. 
 
Göteborg Open är likt Stockholmsspelen som vi arrangerade i våras en tävling som riktar sig till ungdomar från 7 år med någon form av funktionsnedsättning. Det är en ungdoms och rekryteringstävling och du behöver inte ha tävlat tidigare för att vara med. 
 
Är du lite osäker om detta är något för dig? Se det som ett roligt träningstillfälle med extra mycket pepp och rörelseglädje! Vad är det värsta som kan hända? Alla är välkomna att vara med oavsett hur länge man varit aktiv eller vilken erfarenhet man har.  
 
Tack vare Arvsfondsprojektet Framefotboll med Parasportskola så kan vi stå för kostnaden för deltagare från Parasportskolan som vill åka ner och delta i Göteborg Open. Med det ingår dubbelrum på hotell, lunchbiljetter lördag och söndag och biljett till Göteborg Open festen under lördagskvällen. Allt detta till ett värde på ca 2000 kr.  
 
I anmälan skriv gärna om ni vill åka ner i gemensam minibuss med andra, eller via egen bil. I minibussen får en aktiv och en förälder eller assistent åka med.       
 
Idrotterna som du kan delta i är följande: 
 
 Framefotboll, Boccia, Bordtennis, Framerunning, 60 Meter: Manuel Rullstol, Stående, El-rullstol och Framerunning, Parallellslalom, Rullstolsdans, Parafotboll (Fotboll för dig med rörelsenedsättning som tar dig fram utan hjälpmedel), Judo, Parahandboll, Luftvapensskytte, Miniatyr-curling.
 
Vi i IFAH kommer erbjuda möjlighet till träning på Parasportskolans träningar fram till Göteborg Open och det gäller i idrotterna pingis, boccia, framefotboll, 60 meter och parafotboll. Här kan du se höstens datum för Parasportskolans träningar: https://www.ifah.se/start/?ID=390525
 
Anmäl er via oss på följande länk: https://forms.gle/cGjdRjb76nURHde18
Sista anmälningsdag: 24 September.  
 
Vill du läsa mer om själva arrangemanget? 
http://www.goteborgopen.hemsida.eu/   

Om ni har några frågor är det bara att prata med Christoffer eller Filippa under någon träning, eller höra av sig på mail eller telefon. 

Med vänlig hälsning, Christoffer och Filippa. 
Lisa Bernwall nominerad till RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsledare
2023-03-01 13:34

"Barn med funktionsnedsättningar ska ha samma möjligheter som andra barn"

Lisa Bernwall, ledare för IFAH Stockholms Parasportskola, brinner för allas rätt att idrotta. – Barn med funktionsnedsättningar ska ha samma möjligheter som andra barn. Idrotten skapar delaktighet och ger dem massor av glädje, säger Lisa. Nu är hon nominerad till RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsledare.

 

 

Barnen och ungdomarna som är med i parasportskolan är från två till sexton år. När Lisa var med i starten av Parasportskolan 2021 var det tolv barn. Nu är det 70.

I nomineringen av Lisa Bernwall står det bland annat:

Lisa gör att barn som tidigare inte haft möjlighet att känna idrottsglädje och den kamratskap som föreningslivet erbjuder, får uppleva hur det känns att vara precis som alla andra barn och inkluderade i samhället.

Många föräldrar berättar också att de inte trott att deras barn skulle kunna vara med i en idrottsverksamhet. Parasportskolan har förändrat det.

– Jag blir glad när jag hör det. Det värmer att det jag gör bidrar till något betydelsefullt. Det är också lite jobbigt att höra att de haft svårt att hitta verksamhet tidigare. Men nu är vi på rätt väg för att få fler barn och ungdomar med funktionsnedsättningar till idrotten.

– Jag vet också att andra kommuner vill starta samma typ av parasportskola som vi har. Det går framåt och det är väldigt kul.

 

Lisa Bernwall har velat bli ledare inom Parasport sedan hon var barn.

– När jag gick i skolan fanns det en klass för barn med funktionsnedsättning. De hade ett rörelserum och jag såg vilken glädje idrotten gav dem. Sedan dess har jag velat jobba med Parasport. Dessutom har min bästa kompis en funktionsnedsättning, säger Lisa och fortsätter:

– Jag har sett vad idrotten har betytt för henne.

 

Hur jobbar du med delaktighet?

– Mycket handlar om att se varje barns behov. Sedan utgår jag från det, för att skapa en träning som passar alla. Många som är med har en CP-skada, de använder ofta en gåstol, rullstol eller en bakåtvänd rullator som kallas för frame.

– Vi har även flera med intellektuell funktionsnedsätting och autism. Det är viktigt att jag lär mig barnens sätt att kommunicera för att skapa en trygghet för dem under träningen. Jag ställer många frågor och följer med dem runt på de olika stationerna.

Lisa är på golvet som ledare för IFAH varje lördag och ibland även på torsdagar.

– Vi ledare ses en halvtimme innan för att ställa upp en idrottsbana med olika stationer. Vi har bland annat boccia, pingis, olika liggande övningar med rörelsekort där det exempelvis kan stå att man kan kasta en boll till en kompis.

Lisa Bernwall är även ledare för Täby Baskets parabasketlag varje onsdag.

 

Vad är det bästa med att vara ledare?

– Glädjen och energin jag får varje gång jag ser barnens glädje och att se dem utvecklas som trygga och självständiga individer.

 

SKRIBENT: Pontus Gyllensten

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer & bidragsgivare
Certifikat & vaccination