Hoppa till sidans innehåll

Filmer om framefotboll


Vi har skapat tre filmer som vi hoppas kommer inspirera och motivera till att antingen börja spela framefotboll eller starta ett eget lag. I filmerna får du ta del av allt mellan träning, regler och glädje!

Full fart med framefotboll

Framefotboll är för dem som använder bakåtvänd rollator, så kallad walking frame, för att ta sig fram. Ett nytt sätt att spela världens populäraste sport. Framefotboll utvecklades i England år 2014. Sedan dess har sporten spritt sig över världen och nu har den äntligen kommit till Sverige.

Vad är framefotboll och hur spelas det?

Framefotboll är för dem som använder bakåtvänd rollator, så kallad walking frame, för att ta sig fram. Framefotboll spelas på lämpligt underlag och i matcherna är det upp till fem spelare i varje lag.

Så tränar du framefotboll

Framefotboll är för dem som använder bakåtvänd rollator, så kallad walking frame, för att ta sig fram. Ett nytt sätt att spela världens populäraste sport. Här går vi igenom några av de populäraste övningarna: Framestopp, hinderbana och passningsringen. Dessutom ger erfarna framefotbollstränare sina bästa tips.

Uppdaterad: 18 JAN 2022 15:10 Skribent: Christoffer Petersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link