Hoppa till sidans innehåll

Glädjande nyheter gällande Frame Fotboll projekt!

19 FEB 2021 13:41
Idrottsföreningen För Alla Handikappade (IFAH) får stöd med drygt 4,2 miljoner kronor från Arvsfonden för projektet Frame Fotboll med idrottsskola
  • Uppdaterad: 25 MAR 2021 13:41

Glädjande nyheter gällande Frame Fotboll projekt!

19 FEB 2021 12:02
Idrottsföreningen För Alla Handikappade (IFAH) får stöd med drygt 4,2 miljoner kronor från Arvsfonden för projektet Frame Fotboll med idrottsskola
  • Uppdaterad: 19 FEB 2021 12:02

Projektet ska etablera sporten Frame Fotboll i Sverige. I Frame Fotboll ingår fem spelare i varje lag och man använder sig av en slags bakåtvänd rollator för att förflytta sig över spelplanen. I första hand ska arbetet bedrivas i Mälardalen, men under senare delen av projektet kommer spridning att ske även i övriga Sverige.

– Tack vare detta projekt så kommer fler barn och ungdomar med en funktionsnedsättning att få uppleva kanske sin största dröm. Att få spela fotboll. Med rätt hjälp och kunskap så är allting möjligt. Frame Fotboll som idrott har en otrolig potential och efter projektets slut så kommer det att vara flera föreningar runt om i Sverige som har startat upp egen verksamhet, säger Christoffer Pettersson, projektledare IFAH.

Arbetet kommer att bedrivas genom etablering av en idrottsskola för målgruppen, uppsökande prova-på-aktiviteter hos föreningar och skolor, ledarutbildningar, regelbunden träning, matcher och en turnering. Föreningar som vill starta egen verksamhet ska få stöd i att komma igång. Målgruppen är i första hand barn och unga med nedsatt rörelseförmåga som genom projektet ges ökade möjligheter till fysisk aktivitet.

– Runt om i Sverige finns det många goda idéer för att utveckla metoder och verksamheter tillsammans med barn, unga och personer med funktionsnedsättning. Tillsammans med Arvsfonden kan nya idéer växa för ett samhälle där alla kan delta på lika villkor säger Gunilla Svensson, enhetschef Arvsfonden.

Skribent: Christoffer Petersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link