Hoppa till sidans innehåll

Sammanfattning i Stockholm Paragames.

10 NOV 2021 13:31
Stockholm Paragames är över. Vi kan konstatera att det blev två intensiva tävlingsdagar för bordtennistävlingen med IFAH-framgångar.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2021 13:31

Årets Stockholm Paragames lockade ca. 100 spelare från fyra länder: Sverige, Norge, Skottland och Island. Dessutom hade en klass för spelare med Parkinson.

På lördagen gick som vanligt dubbelklasserna och prestationsklasserna Elit, klass 1, klass 2, klass 3, två ungdomasklasser och sedan klassen för spelare med Parkinsson. För IFAH:s spelare placerade de sig högt upp i klass 3, där Gustav kom tvåa, Arvid och Anna på en tredjeplats. Många av medaljörerna i de andra klasserna är också relativt unga så dem kommer vi nog att få se utvecklas ännu mer framöver. Ungodmarna brukar i vår tävling få spela två klasser på lördagen utöver dubbelspelet vilket gör att de ofta går ganska långt i klasserna de anmäler sig i, vilket i sin tur gör att dagen kan dra ut något. Anja Händén, Smilla Sand och Styvbjörn Ekengren var några av spelarna som fick hoppa mellan de olika klasserna. Eftersom spelarna med Parkinson var med för första gången har de heller ingen klassisficering så de fick spela en egen klass. Så på lördagen spelade de poolspelet och på söndagen slutspelet.

Först ut på söndagen var klass 6, 7, 8-10, därefter rullade det på med de övriga skadeklasserna. Vidare från sina poolspel Emelie och Christoffer i klass 6 och där tog sig Christoffer till final genom att besegra Tor-Ander Rasmussen från Norge, tyvärr så var det samma norrman som slog ut Emelie i kvartsfinalen. I finalen sedan så var det väldigt när en vinst mot Peter Molander från FIFH Malmö, så här nära har det aldrig varit. ”Stoffe” gick upp till 2-1 i set och förlorade med 12-10 i det fjärde setet och i det avgörande setet vann Molander med 11-8. Så inför Malmö Open hoppas vi att segern går till Christoffer.

Slutligen så vill vi tacka för att alla kom och att vi äntligen kunde arrangera en tävling igen. Nu hoppas vi att det ska få fortsätta.

 

Skribent: Staffan Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

IFAH:s sponsorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link