Hoppa till sidans innehåll

Mona Häggkvist -tillverkade IFAH:s logga.


Webredaktionen har fått förmånen att träffa grundaren av IFAH:s logga. Mona Häggkvist drar sig till minnes hur hon kom in i IFAH:

- När jag var 7 år så fick jag polio och kom kontakt med DHR och så småningom IFAH, säger Mona.  Jag sköt båge, vilket inte var så lätt eftersom det var tungt att spänna den.  Sedan simmade jag och spelade boccia. Det blev också lite sittande volleyboll. Mona tävlade också i de olika idrotterna, men mest på hemmaplan bl. a. på Sköndal.

IFAH är en av Sveriges äldsta handikappidrottsföreningar så det var många som kom till IFAH. Några finns kvar som medlemmar än idag och Sven Jansson, Kerstin Kruse, Irma Sundh och Gittan Nerlund är några som Mona känner sedan den tiden. Olle Johansson har hon lite kontakt med än idag. Och det var kamratskapen som Mona nämner först på frågan vilket hon kom ihåg mest. Hon minns hur rolig Gittan var och all den glädje med sång och musik som drogs igång när de samlades.

Mona har en konstnärlig bakgrund, med en far och farbror som var konstnär. Och det var en fröjd att få se alla tavlor som hängde på väggarna, både från Mona själv och från hennes far och farbror. Lite utställningar blev det också genom åren, både i Stockholm men även andra ställen i landet. Förutom konstnärliga egenskaper har Mona även skrivit dikter och just nu håller hon även på med en deckare som vi hoppas ska kunna ta del av framöver.

Hur var det då det där med loggan?

- Mina kompisar i IFAH visste väl att jag höll på att måla så jag fick förfrågan om jag inte kunde göra en logga åt IFAH. Så vart den så här.

Liksom Monas tavlor hemma på väggarna så är IFAH:s logga väldigt fin tycker webredaktionen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:25 Skribent: Staffan Johansson

 

IFAH:s sponsorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link