Hoppa till sidans innehåll

Parasportskola


Parasportskolan är en del av IFAH:s arvsfondsprojekt Framefotboll med idrottskola. Syftet är att etablera framefotboll i Sverige samt att starta en parasportskola i IFAH. Projektet startades 2021 och pågår i tre år, därefter ska båda verksamheterna fortgå i IFAH. 

Ett mål med projektet är att vi vill ge barn och unga upp till 16 år möjlighet att prova på olika idrotter för att uppmuntra fysisk aktivitet och att redan i ung ålder göra idrott roligt för att det ska bli en naturlig del av vardagen. Oavsett om du är erfaren, nybörjare eller aldrig provat någon idrott förut så kommer parasportskolan vara något för dig. Kanske vill du utmana dig, ha roligt eller är du bara nyfiken? Att röra på sig och träffa kompisar behöver alla! 
Många som söker sig till parasportskolan har en rörelsenedsättning, flerfunktionsnedsättning eller intellektuell funktionsnedsättning. Individen är viktigare än diagnosen och därför strävar vi efter att alltid anpassa vår verksamhet utifrån varje enskild deltagares dagsform och förutsättningar.
Parasportskolan finns idag i i flera olika grupper och upplägg. PS1 riktar sig till barn/unga med rörelsenedsättning och kan förstå enklare instruktioner. PS2 riktar sig till barn/unga som har flerfunktionsnedsättning och/eller intellektuell funktionsnedsättning. PS2 kan också vara ett bra första steg om du är under 4 år och aldrig provat någon aktivitet eller idrott tidigare. Ibland kan det vara svårt att veta vilken grupp man ska välja och då kan man få prova båda och så har vi en dialog med varandra och testar oss fram.
Välkommen till parasportskolan!
Vi ser fram emot att få lära känna just Dig. Anmäl dig här.

Följ oss på Instagram och Facebook för att hålla dig uppdaterad om projektet!

 

Facebook: https://www.facebook.com/ifahstockholm

 

Instagram: https://www.instagram.com/ifahstockholm/

 
Har du frågor om Parasportskolan? 
Varmt välkommen att kontakta This is a mailto link
Uppdaterad: 30 AUG 2021 10:00 Skribent: Filippa Bocangel
E-post: Adressen Gömd

 

IFAH:s sponsorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link