Hoppa till sidans innehåll

Landslagsspelaren Dejan Kulusevski skänker prispengar till IFAH.

21 JAN 2021 10:58
Under måndagens Idrottsgala utsågs Vällingbysonen Dejan Kulusevski till årets nykomling. Prispengarna valde han att skänka till IFAH.
  • Uppdaterad: 21 JAN 2021 10:58

Foto: Bildbyrån

Under måndagens Idrottsgala utsågs Vällingbysonen Dejan Kulusevski till årets nykomling. Därmed tog han även hem Hejapriset som delades ut i samarbete med Idrottsgalans huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Kulusevski valt att ge till IFAH där de ska investeras i föreningens ungdomsverksamhet. – Jag tycker deras arbete är fantastiskt och inspirerande, säger Dejan Kulusevski.

 På måndagens Idrottsgala prisades några av Sveriges allra främsta idrottsstjärnor. Till vinnarna i fem kategorier, årets manliga och kvinnliga idrottare, årets prestation, årets lag samt årets nykomling, delades även ett Hejapris ut i samarbete med huvudsponsorn Svenska Spel. Som vinnare av utmärkelsen årets nykomling fick Dejan Kulusevski 50 000 kronor att skänka till valfri svensk idrottsförenings eller idrottsförbunds ungdomsverksamhet

 – Jag älskar idrott och vill att alla ska möjligheten att utöva det, därför har jag valt att stödja IFAH, säger fotbollsstjärnan Dejan Kulusevski.  

 IFAH som är en av Sveriges äldsta paraidrottsföreningar är enormt glada och tacksamma för stödet.

 – Det var ju verkligen en rolig överraskning. Med tanke på rådande situation är det ett fantastiskt välkommet ekonomiskt tillskott. Vi planerar att använda medlen till ett idrottsläger som vi hoppas kunna genomföra i Katrineholm i sommar, säger Gert Nilsson, IFAH:s odförande.                                 

 Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, hoppas och tror att prispengarna från Hejapriset ger fler unga chansen att få ta del av idrottens gemenskap och glädje.

 – Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. I samband med Idrottsgalan där några av våra främsta atleter hyllas känns det fint att också kunna ge tillbaka till föreningarnas ungdomsverksamheter. Jag är övertygad om att IFAH kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg. 

 Övriga vinnare av Hejapriset 

 Armand Duplantis utsågs till årets manliga idrottare

 Linn Svahn utsågs till årets kvinnliga idrottare

 Armand Duplantis vann utmärkelsen årets prestation

 Lag Hasselborg utsågs till årets lag

 Läs mer om Svenska Spels sponsring av svensk idrott

 

 

 

 

 

Skribent: Staffan Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

IFAH:s sponsorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link