Hoppa till sidans innehåll

Henrik Bildt


 

HenrikB

 

 

- Hur kom du in i IFAH?
- Det var ett reportage om elhockey i Lilla sportspegeln för många år sedan. Det blev startskottet för min son David att börja spela. IFAH var förstås klubben som tagit på sig att testa sporten.
Många som spelar elhockey har stort hjälpbehov och därför hänger man på som förälder. Till slut är man insyltad i verksamheten utan att man vet om det!

- Har du någon särskild roll i elhockeyn?

- För ett år sedan så bestämde vi att ha en styrelse inom elhockeyn. Där är jag ledamot. Styrelsen stöttar, gasar och bromsar sektionsledaren i många frågor som rör elhockeyn. Kan avslöja att vi sällan behöver be sektionsledaren att gasa på…

- Vad är ditt bästa minne inom elhockeyn?
- Oj, det får nog bli flera. Henkes ribbskott i SOS för något år sedan har etsat sig fast. Sköna smile och kommentarer på träningarna (Johan i hög hatt är en klassiker). Laddningen som finns i hallen under turneringar.

- Din familj var ju med på IFAH:s läger på Åland, hur var det?
- Det var toppen! Massor med bra träning för spelarna. Kul att alla sporter kunde vara i samma hall. Härliga bordtennis- och innebandyspelare. Tillgången till stor simhall. Maten var helt ok. Till och med vädret var bra.

- Gick det så bra som du hade hoppats på?                            
- Absolut. Det finns detaljer att finslipa på om det blir ett nytt läger, men så kommer det alltid att vara.

- Vad är era framtidsvisioner inom elhockeyn?
- Långsiktiga visionen är att elhockey blir en OS-gren! Innan dess får vi jobba för att det ska bli fler föreningar i Sverige och att befintliga föreningar fortsätter i god stil. Med fler föreningar så kan vi få till ett intressant seriespel.
Ollson är en eldsjäl som lägger ner massor med tid och engagemang för att bredda sporten i landet. Det går åt rätt håll, men inte i det tempo som önskas. Jag är avundsjuk på Ollsons drivkraft och hoppas kunna stötta i honom i det arbetet.
I Skärholmshallen har vi slagit i taket vad gäller antal spelare. Här gäller det att bibehålla en väl fungerande verksamhet. I höst sätter vi fokus på att kunna utöka verksamheten i Beckis. Fler stolar dit är ett måste för att fler ska få chansen att spela elhockey och för de som redan tränar där.
Uppdaterad: 07 JUN 2016 23:56 Skribent: Staffan Johansson

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link