Hoppa till sidans innehåll

Gert NilssonGert
Första mötet webredaktionen gör är med Gert Nilsson som är ordförande i IFAH. Gert sitter som ordförande sedan 1999 och han har en lång bakgrund till föreningen.
Ålder: 59 år.
Yrke: Fritidsledare
Familj: Gift med Iréne, 2 vuxna döttrar, Jenny och Maria

Hur kom du in i IFAH?
-Jag började som aktiv i Norrbacka 1962 när jag gick i skolan där. När jag slutade skolan 1970 så kunde man inte fortsätta i den idrottsföreningen så då gick jag över till IFAH.
Din idrott var ju pingis, vad var din bästa merit som idrottsman?
-1976 vann jag tillsammans med Bror Hedin Lag-Guld i Paralaympics i Toronto. Det var en stor idrottsupplevelse. Jag har också vunnit SM i singel 1 gång och 7 gånger i dubbel. Som aktiv har jag varit med på många EM, VM och OS under 20 år som aktiv.
Under åren 1993-1998 ledde du även landslaget i pingis, vad fick du uppleva då?
-Den största sportsliga händelsen var när rullstolslagen (klass 3-5) tog guld i Paralympics i Atlanta 1996. Det var enda gången som klassen 3, 4 och 5 slogs ihop. Vi mötte Frankrike i finalen och vann med 3-2. I franska laget spelade segraren den individuella segraren i klass 4 och den individuella spelaren i klass 5. En annan stor händelse var när Robert Bader (IFAH) tog guld i klass 10 i VM i Paris 1998. Klass 10 är den med minst funktionshinder.
Hur ser du på IFAH idag? Vad tycker du IFAH:s styrka är?
-IFAH:s styrka är att alla ska få plats. Oavsett funktionshinder försöker vi skapa förutsättningar för att alla ska kunna idrotta.
Du sitter även med i styrelsen i StHIF. Vad är din roll i den styrelsen?

-Jag är ordförande i Idrottsutskottet.
Hur ser du att Beckis kan utvecklas i framtiden?
- Jag hoppas verkligen att Beckis blir ett center för handikappidrotten och att hallen ska rymma många olika idrotter. Jag vill också att Beckis blir en träffpunkt.
-Om du tittar framåt, vad är dina IFAH-visioner då?
- Att vi ska fortsätta att växa och att alla ska få plats i föreningen.

Uppdaterad: 10 MAJ 2011 16:03 Skribent: Staffan Johansson

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link