Hoppa till sidans innehåll

Erik Sundberg


Erik
Månadens webbare går vidare och denna månad presenteras en av IFAH:s lovande bordtennisspelare. Han heter Erik Sundberg och vi träffade han på ett ställe han gillar att vistas i.
Ålder: 17 år, fyller 18 till april (läskigt).
Sysselsättning: Går andra året på tekniska linjen i Tyresö Gynmnasium

Hur kom du in i IFAH?
-Det var Kia Sigge som höll i en friskpingisträning med Tyresö BTK. Hon berättade för mig om IFAH och tyckte att jag skulle ta kontakt med föreningen vilket jag gjorde.
Din idrott är ju pingis, vad är din bästa merit pingisspelare?
-Jag har vunnit totalt 4 stycken SM-guld som ungdom och junior, varav 2 i singel och 2 i lag. Men min bästa merit rent prestationsmässigt skulle jag nog säga är min seger i klass 1 under Solnaspelen i höstas.
Hur mycket tränar du?
-Det varierar, oftast 1-2 gånger i veckan. Det är lite i minsta laget, men nu till våren hoppas jag på att ta körkort och då gäller andra förutsättningar.
Webredaktionen har hört via rykten om en väldigt positiv bt-nyhet för din del, vilken är det?
-Jo, förbundskaptenen för seniorlandslaget ringde mig innan jul och frågade om jag ville vara med och köra ett landslagsläger i påsk. Jag blev väldigt glad och behövde inte särskilt lång betänketid för att svara på den frågan.
Nu närmar sig M.O med stormsteg, vad har du för målsättning?
-Min målsättning är först och främst att känna att spelet är bra, sen får resultaten komma där efter, men jag skulle ju inte ha något emot att vinna klass 1 igen :). Klass sex blir nog svår med tanke på att 2 duktiga danskar är med, men det är bra träning för mig.
Har du några långsiktiga mål inom din idrott?
-Ett långsiktigt mål jag har med pingisen är att etablera mig i landslaget. Att få chansen att åka ut och se världen i kombination med att spela pingis skulle vara underbart roligt.
Vi på webbredaktionen önskar dig stort lycka till i Malmö Open!
- Tack så mycket.

Uppdaterad: 25 NOV 2011 14:27 Skribent: Staffan Johansson

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link