Hoppa till sidans innehåll

Erik Sundberg- Grattis Erik! Berätta om den glada nyheten.EM!
- Tack så mycket! Jag har blivit uttagen till EM i sommar, riktigt kul faktiskt!
- När kom beskedet?
- Uttagningen gjordes i samband med Malmö Open, så jag fick reda på att jag skulle med för ungefär två veckor sen.
- Vart och när går mästerskapet?
- Mästerskapet kommer att avgöras i Genova, Italien den 3:e till 12:e juni.
- Jättekul att IFAH har spelare med i landslaget igen. Vad tror du om dina möjligheter på EM?
- Ja, jag tycker också det är väldigt skoj att ha kommt med i truppen på allvar nu. Det är ganska svårt att så här i förhand säga vad jag har för möjligheter eftersom det är mitt första mästerskap. Men lyckas jag pricka formen bra, vilket jag har som mål, så tror jag säkert att det kan gå bra. Det gäller att ta en match i taget.
- Tar du detta mästerskap som ett läromästerskap eller har du högra ambitioner?
- Jag kommer absolut att gå in för fullt inför mästerskapet och göra mitt bästa sen får man se hur långt det räcker. Jag känner dock ingen jättestor press på mig, eftersom det som sagt är mitt första mästerskap.
- Annars pluggar du ju nu på KTH. Hur kommer du lägga din pingis fram till EM? Har ni några läger inplanerad?
- Det kommer att bli väldigt tight med skola och pingis nu under våren. På schemat har vi dels junior- och senior-SM här, sen ska jag i väg och spela en turnering i Slovakien den 21-27 april och en turniering i Slovenien den 5-10 maj. Inför Slovakientävlingen är det ett landslagsläger i påsk och inför EM så har vi ett läger den 21-24 juni. Utöver det så måste jag naturligtvis också träna kontinuerligt. Hinner jag inte med allt i skolan så är det inte värre än att man får ta någon kurs lite senare. Det är ju ingen vits med att åka på landslagsuppdrag otränad. Dessutom är det naturligtvis väldigt roligt att få åka iväg så här. Man får inte glömma att njuta av livet!
- Har du hunnit träffa förbundskaptenen än?
- Ja det har jag gjort, han hade ett kort informationsmöta under Malmö Open. Första gången man träffas ordentligt blir dock under lägret i påsk.
- Vad är ditt recept till framgångarna i din idrott?
- För mig är det viktigt att idrotta för att det är roligt. Mitt främsta mål är alltid att jag ska gå in för att ha kul, då kommer resultaten också. Gillar man inte det man gör så finns det ingen mening med att fortsätta. Sen är det ju så enkelt att man blir bra på det man tränar på!
- Stort lycka till och vi följer dig gärna fram och under EM.
- Tackar :)

Uppdaterad: 10 MAJ 2011 15:50 Skribent: Staffan Johansson

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link