Hoppa till sidans innehåll

Alexander Bjørnerud


Alexander-Hej Alexander. Alla inom el-hockey eller som det kallas i Norge el-innebandyn i Norge känner till dig. Men i övriga norden vet inte alla vem du är? Vad har du för arbetsuppgifter?
- Hej! Mitt jobb är att planlägga, organisera aktiviteter på Østlandet. Samtidig har jag huvudansvaret för allt den administrative runt EL–innebandy. Bland annat och sörja för att de andre konsulenterna runt i regionerna att bli uppdaterade på El–innebandy, hjälpa dem i jobben med uppstart av nya klubbar, hjälpa klubbar att finna spelare. Jag jobbar också med kompetensutveckling, så som att arrangera tränar- och domarkurser, och vara en länk mellan klubbarna, konsulenterna, NBF och NIF. Det är många arbetsuppgifter som du ser.
- Hur länge har du hållit på med detta?
- Jag har på med detta sen augusti 2007.
- Hur mycket jobbar du med el-innebandyn i Norge?
- Jag jobbar 2 hele dagar/ i veckan + några helger. Men jag har också fått en assistent till mej som gör en del jobb åt mig så vi kan bli effektiva.
- Hur många klubbar finns det i Norge?
- I dag har vi 14 klubbar i Norge, från Bergen till Tromsö i nord.
- Där ligger Sverige efter rejält. Vad skall Sverige göra för att få fler att kunna spela i Sverige?
- Få till ett gott samarbete mellan NBF och det svenska förbundet! Tvärs över Norge och Sverige . Det måste också göras større insatser mot rehabcenter och andre rekrutteringsarenaer. Marknadsföring är väldigt viktig! att komma ut till klubbar och få visa fram idrotten är mycket viktig för att starta upp El – innebandy.
- Vad väntar du dej av utvecklingen av el-innebandyn/El-hockey i norden?
- Vi förväntar oss att verksamheten vill fortsätta, och att El – innebandy blir erkänd i både Norge och Sverige på sikt. Vi måste jobba med danskarna, och sakta men säkert jobba mot ett etablerat seriespel och fasta turneringar hos oss också.

Uppdaterad: 10 MAJ 2011 15:43 Skribent: Staffan Johansson

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link