Hoppa till sidans innehåll

RaceRunning

RaceRunning

Sedan 2018 har vi varit en grupp som tränat RaceRunning för IFAH Stockholm i Sätrahallen i Stockholms söderort. Vi har träffats på söndagar, antingen inomhus på vintersäsongen (oktober-april) eller utomhus delvis på inomhussäsongen (maj-september).

Att träna och att ha roligt är vårt fokus, vi gör både gemensamma övningar och tränar fritt i hallen på löparbanorna. Några tävlar och tränar för det.

RaceRunning är löpträning och en friidrottsgren, i augusti 2017 var RaceRunning för första gången med som officiell gren på SM i Parafriidrott. Även om vi i första hand fokuserar på att träna och ha roligt med RaceRunning så har några av våra mer erfarna medlemmar också tävlat. I november deltog flera av våra medlemmar i tävlingar i Göteborg för klubben och tog medaljer för första gången.

Alla som är med behöver ha med en resursperson, egen cykel och egen hjälm. Om man inte har egen cykel så har vi tre lånecyklar i olika storlekar (P4, P3 och P2). Man är också medlem i föreningen och ska betala en aktivitetsavgift till organisationen som ansvarar för hallen.

Vi tränar i Sätrahallen eller på Sätra IP mellan kl 14.00-16.00 (man avslutar när man vill). Viktigt att titta i på Facebook i vår grupp för få info om snabba ändringar i träningsdagarna, då vi samsas i lokalen med andra idrottare och deras stora tävlingar. 

Vi träffas i hallen från 14 och gör i ordning oss och plockar fram lånecyklar. Några gör gemensamma övningar om man inte väljer att träna fritt eller efter eget program. Sen kan man stretcha på de stora madrasserna de som vill, samlas och äta eget medtaget mellanmål i fiket som avslutning. De som vill kan träna fram till 15.45 då det är dags att sluta.

 

Träningar

Inomhussäsongen är mellan oktober till april, därefter tränar vi utomhus. Fram till oktober 2020 kommer vi att träna utomhus, då på Sätra IP mellan kl. 13-15.

 

För dig som är ny:

För dig som är ny och vill prova på Racrunning hos oss, skicka då ett mail till This is a mailto link om att du vill komma och prova på så återkommer vi om när det går bra. Förhoppningsvis så kommer det att gå rätt så snabbt tills att du kan komma och prova på.

 

Vill du vara med?

Då kan du anmäla ditt intresse till This is a mailto link

Vara med som ledare?

Johan Formgren och Carina Pahl Carina Pahl Skärlind har tagit över ledarrollen för gruppen, sedan kommer Fredrik Noreman som har hållit i träningarna tidigare att vara där.

Då det här är en liten grupp så behöver vi hjäpas åt för att det ska fungera. Alla tränar individuellt men de behövs vara några som håller ihop gruppen, ordnar med lånecyklar, tar emot nya intresserade. Kontakta  This is a mailto link

Vi har en mer aktiv informationskanal på Facebook IFAH racerunning, en låst grupp endast för aktiva medlemmar. Som aktiv deltagare söker du medlemskap i Facebookgruppen eller via This is a mailto link. Det underlättar att alla är med där.

Nyheter

2020-04-24
IFAH:s Racerunningträning kommer att börja träna ute i maj.
 
2018-10-02
Söndag den 14 oktober startar vi upp RaceRunning i Sätrahallen.
 
2018-09-25
RaceRunning är den senaste idrotten i IFAH. Här kommer en liten lägesrapport.
 
2018-05-30
Måndag den 4 juni blir en ny träff för den nya sektionen.

 

 

IFAH:s sposorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

Idrottslyftet_RGB72

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

SisuNorMedium800_RGB

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link

Se all info