Hoppa till sidans innehåll

Prova på, vägen till att börja


Är du intresserad av elhockey så anordnar IFAH elhockey ”prova på” tillfällen ungefär 1 ggr/ månad i Skärholmshallen. Prova på tillfällen framgår av elhockeykalendern som du hittar  under rubriken ”Elhockeyns kalendarium” (leta i kommentarskolumnen längst till höger efter ”Prova på tillfälle”).

 

Notera att det krävs en föranmälan för att  få komma att prova på. Föranmälan krävs för att vi skall kunna säkerställa att ha ledare på plats och för att det inte skall bli för många personer per tillfälle. Föranmälan sker genom kontakt och dialog med Thomas Karlsson som nås via mail:This is a mailto link, lämna namn och telefon nummer så blir du kontaktad för mer information.

 

Syftet med ”prova på” tillfällen är att man som funktionshindrad får prova på att köra en elhockeystol samtidigt som det är en grundutbildning av föräldrar och assistenter i allt praktiskt runt elhockeyn och elhockey stolen. Prova på tillfällena är också ett sätt att ”aktivt” stå i kö för att kunna komma med i träningsgrupperna när det finns/ uppstår en ledig plats. Notera att personer som vill prova på inte kan lämnas ensamma utan en assistent eller förälder förväntas vara med under hela tiden.

 


Platstilldelning i träningsgrupper 

Platstilldelning till träningsgrupperna sker i mån av plats samt efter bedömning av tränarna att man som person är redo att  framföra  en elhockeystol på ett säkert sätt för sig själv, andra spelare, stolar osv. och att man kan tillgodogöra sig träningen tillsammans med andra spelare. 

 

Eventuell platstilldelning sker oftast i samband med elhockeyledarnas utvärdering av träniningsgrupperna (Augusti, Oktober, December, Mars, Juni) då det oftast innebär en rotation av spelare mellan olika träningsgrupper när någon aktiv slutar/ en plats blir ledig.

Uppdaterad: 29 SEP 2016 09:51 Skribent: Elhockeykommittén

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link

Se all info