Hoppa till sidans innehåll

Fjärde raka Malmö Open segern med många bra insatser

12 FEB 2020 23:05
Ännu ett framgångsrikt Malmö Open för IFAH:s elhockeylag.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2020 23:05

Parasport arrangemanget Malmö Open avgjordes helgen 8-9/2. I årets tävling deltog 13 elhockeylag från Sverige och Danmark fördelade på 3 divisioner med 5 lag i Divison A samt 4 lag vardera i division B och division C. IFAH deltog med två lag i den högsta divisionen, IFAH vit med Felix Magnusson, Rasmus Hellmyrs, Benjamin Rossall och Whilliam Norberg samt IFAH Svart med Daniel Pilsetnek, Lukas Örevik och Samuel Elveljung. Övriga lag i vår divison var arrangerande FIFH Griffins samt Aabenraa Astranauts och Orient från Danmark.  I divison B var det FIFH eagles och 3V Lions från Göteborg samt Aabenraa Pilena och Köpenhamns elhockey klubb som ställde upp. I  division C var det Umeå med två lag, Rhinos från Norrköping samt danska Aabenraa Dreamers. I samtliga divisioner möttes alla lag inbördes, i division A en gång, i division B och C två gånger.

 

Imponerande insatser av våra IFAH lag

Våra två IFAH lag möttes i Lördagens första match och här vann IFAH Svart över IFAH Vit i det som kanske kom att bli Lördagens mest fartfyllda match. Därefter fick IFAH Vit möta danska Orient och här var det i stort sett spel mot ett mål hela tiden och våra spelare fick träna på avslut mot ett tätt danskt försvar. Till slut var det ”division A debuterande” Wille som gjorde det förlösande första målet via ett vackert snurrskott som gick in vid stolpen. I andra halvlek avgjorde IFAH vit matchen via ytterliggare ett mål och vann tillslut med 2-0 efter övertygande spel. IFAH svart fick också träna på anfall mot ett lågt försvarande Aabenraa men efter några snabba mål så blev det tillslut seger med 8-0 för vårt IFAH lag. Efter dessa två matcher för våra killar åkte vi till hotellet och avnjöt en gemensam middag tillsammans med David Aho och Linus Lundgren från konkurrerande FIFH Griffins.   

 

Söndagen började med att IFAH Vit fick möta arrangerande FIFH Griffins, här visade våra killar upp ett imponerande försvarsspel men tillslut avgick FIFH med en 1-0 seger.  Därefter spelade IFAH Svart mot Orient och det blev en match med spel mot ett mål, där vi tillslut vann med 12-0 efter ett antal vackra mål. Sista matchen för lag vit kom att bli en avgörande bronsmatch mot danska Aabenraa. Här dominerade våra spelare återigen men bollen ville inte in i mål trots ett antal avslutsförsök, däremot lyckades Aabenraa göra mål på sin kanske enda chans under hela matchen. Det målet kom att bli det enda i matchen och vi förlorade mycket orättvist med 1-0. Felix, Rasmus, Wille och Ben slutade därmed på 4:e plats men spelmässigt förtjänade de att vara på prispallen efter mycket bra spel. I IFAH svarts sista match väntade FIFH Griffins i en direkt avgörande match då båda lagen var obesegrade i sina tidigare 3 matcher. Här han domarna knappt blåsa igång spelet innan Lukas gjorde 1-0 i ett helt tomt mål efter att ha vänt bort en malmö spelare samtidigt som Daniel och Samuel spärrat bort övriga motståndare. Därefter blev det en spännande match i högt tempo där våra spelare kändes lite vassare hela tiden och tillslut vann vi med hela 4-0 efter en imponerande insats. Daniel, Samuel och Lukas blev guldmedaljörer och såg därmed till att IFAH vann Malmö Open för fjärde året i rad.       

 

Divison A slutresultat

I övriga divisoner kom FIFH eagles och 3V lions 2:a respektive 3:a i Division B efter segrande Köpenhamns elhockeyklubb medans det blev tre svenska lag på prispallen i division C med Rhinos Norrköping före Umeå’s båda lag.

 

Divsion B slutställning

 

Division C-slutställning

Tack till FIFH för en bra turnering

Stort tack till FIFH för ett väldigt bra och professionellt arrangemang. Extra roligt med så många svenska klubbar och lag på plats, både Umeå och Norrköping var med på Malmö Open för första gången.

Bild: IFAHs lag på Malmö Open, Rasmus saknas på bild

 

Stort grattis till våra spelare för alla fina insatser under många tuffa matcher, båda våra lag fick beröm för den anfallsinriktade och positiva elhockeyn som vi visar upp. Från Malmö Opens hemsida och dess resultatflik kan man länka sig till Solid sport för att se vissa av de videostreamade matcherna i repris (man måste registrera sig som användare men det är gratis). 

 

Slutligen, ett stort tack till Håkan för bokningen av hotellrum, Björn för hjälp med material och till Jonas för alla domarinsatser.

 

Mvh, elhockeykommittén

 

Skribent: Elhockykommittén
Epost: Adressen Gömd

Maila på This is a mailto link om du har några specifika frågor kring IFAH:s el-hockeyverksamhet.

 

 

IFAH:s sposorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

Idrottslyftet_RGB72

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

SisuNorMedium800_RGB

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link

Se all info