Hoppa till sidans innehåll

Vinst och obesegrade i Lilleström Cup.

06 NOV 2019 13:05
  • Uppdaterad: 06 NOV 2019 13:05

Lördagen den 2:a November genomfördes  Lilleström Cup i Norge. I turneringen deltog 15 elhockeylag där IFAH stod för det internationella deltagandet tillsammans med 14 norska lag.

Turneringen avgjordes i två divisioner, Division A och Division B, där IFAH deltog i den högre divisionen tillsammans med Arendal, Baerumsverk Lions, Baerumsverk Tigers, Klyve 1, Sandefjord, Lilleström Eagles och Lilleström Falcons. Turneringen avgjordes via ett seriespel där alla lag möttes inbördes dvs totalt 7 matcher under en dag.

I vårt IFAH lag deltog Daniel, Samuel och Lukas. Våra killar visade tidigt i sin första turnering för säsongen att de lagt sommaruppehållet bakom sig. Man visade upp ett övertygande spel där matcherna dominerades med imponerande försvars- och anfallsspel. Under de 7 matcherna lyckades inget av motståndarlagen få igenom ett enda skott in i IFAHs målområde samtidigt som vi gjorde 67 mål frammåt, dvs i snitt nästan 1 mål varannan spelminut under de 2x10 minuter långa matcherna.

De norska lagen skall dock ha en eloge för att de försökte spela en positiv elhockey mot oss trots att målen i många matcher rann iväg. Överaskande nog var det bara de Norska mästarna Baerumsverk Lions som ställde upp sig i ett defensivt ”lurförsvar” och de var knappt över på IFAHs planhalva under hela matchen. Våra spelare gjorde dock några snabba mål och hade inte stolparna varit ivägen hade slutresultatet varit betydligt större. Förhoppningsvis influerades de yngre norska spelarna av att en anfallsinriktad och positiv elhockey är vägen frammåt på samma sätt som våra spelare tidigare influerats av Malmö och de danska topplagen när de var yngre.        

 På bild: Lukas, Samuel och Daniel efter en väl genomförd turnering.

Av övriga matcher var det norsk toppmötet mellan Lilleström och Baerumverk återigen en väldigt öppen, spännande och jämn match där Baerumsverk till slut drog det längsta strået och vann med en uddamålsseger (4-3) och därmed slutade på 2:a plats i turneringen före arrangerande Lilleström.

IFAHs resultat: BV Lions: 2-0, Lilleström Eagles: 6-0, Arendal: 6-0, Sandefjord: 11-0, Klyve: 15-0, BV Tigers: 11-0, Lilleström Falcons: 16-0

Ett stort tack till arrangernade Lilleström för ett bra arrangemang med matcher på tre planer i parallel i sin stora och rymliga hall.

Extra spännande och roligt var att testet/ första turneringen med Lithiumbatterier fungerade bra, nu skall vi bara ordna med sponsorer så att vi kan ordna med batterier till alla stolar. Bra jobbat Björn och Jonas med allt meck med att bygga laddare och att jaga fram batterier och ett stort tack till Projektgrepp AB (Rasmus pappa, Jespers företag) som sponsrat oss med 6 par batterier.

Tack också Jonas & Håkan för domarinsatser och logibokningar under helgen. Nu laddar vi om inför Göteborg Open om några veckor !

 

Mvh/ elhockeykommittén

Skribent: Elhockeysektionen
Epost: Adressen Gömd

Maila på This is a mailto link om du har några specifika frågor kring IFAH:s el-hockeyverksamhet.

 

 

IFAH:s sposorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

Idrottslyftet_RGB72

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

SisuNorMedium800_RGB

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link

Se all info