Hoppa till sidans innehåll

Swedish Open – ny elitturnering i samarrangemang med FIFH i Malmö

16 OKT 2018 09:17
En ny elhockeyturnering startas upp.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2018 09:17

 Helgen den 27-28 oktober samarrangerar IFAH tillsammans med FIFH Swedish Open i elhockey i Malmö. Idén om Swedish Open väcktes i samband med Göteborg Open 2017 via diskussioner mellan klubbarna i Sverige om att skapa ett SM där både topp och bredd utmanas. Tanken var att via en öppen Swedish Open med deltagande topplag från våra Nordiska grannländer tillsammans med en SM serie för de Svenska lagen som inte kommit lika långt i sin utveckling, skapa ytterligare en stor elhockey weekend i Sverige utöver Göteborg Open, Malmö Open och Slaget i Stockholm samtidigt som vi skulle avgöra ett officiellt SM.

På grund av resebudgetskäl hos många Svenska klubbar gick inte SM serien att genomföra utan att få konsekvenser för Göteborg Open eller Slaget om Stockholm (många klubbar hade bara budget för två långa resor per år) . Idén om Swedish Open har dock fått stöttning från flera av klubbarna i våra grannländer varvid FIFH och IFAH bestämt sig för att tillsammans arrangera denna turnering i Malmö sista helgen i oktober.

Bild: IFAH och FIFH, motståndare på plan men sam-arrangörer av Swedish Open.  

 

Till Sweden Open kommer samtliga lag från Nordic Champions League 2018 dvs IFAH, FIFH, Århus 1, Baerumsverk, Århus 2 samt Arendal till start. Turneringen kommer att avgöras via ett seriespel där alla lag möts sinsemellan jämfört med Nordic Champions League där det avgörs via gruppspel, semi-finaler och en final.

 

Bild: FIFH, Århus 1 & Århus 2, Baerumsverk, Arendal och IFAH deltar i Swedish Open.

 

Arrangemanget sponsras av Nordströmsassistans och Agera Consulting varvid inga anmälningsavgifter för deltagande klubbar kommer att behövas. IFAH kommer att representeras av Daniel, Samuel, Markus och Lukas och vi önskar våra spelare lycka till vid det historiskt första Swedish Open samtidigt som vi hoppas att vi kan få till SM serien till något kommande år.     

 

Mvh Elhockeykommittén

 

 

Skribent: Elhockeykommittén
Epost: Adressen Gömd

Maila på This is a mailto link om du har några specifika frågor kring IFAH:s el-hockeyverksamhet.

 

 

IFAH:s sposorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

Idrottslyftet_RGB72

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

SisuNorMedium800_RGB

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link

Se all info