Hoppa till sidans innehåll

Swedish Open 2018 – obesegrade och en 2:a plats för IFAH

30 OKT 2018 11:45
Sista helgen i oktober avgjordes den första Swedish Open turneringen i elhockey.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 11:45

Sista helgen i oktober avgjordes den första Swedish Open turneringen i elhockey. Idén om Swedish Open väcktes i samband med Göteborg Open 2017 via diskussioner mellan klubbarna i Sverige om att skapa ett SM där både topp och bredd utmanas. Tanken var att via en öppen Swedish Open med deltagande topplag från våra Nordiska grannländer tillsammans med en SM serie för de Svenska lagen som inte kommit lika långt i sin utveckling, skapa ytterligare en stor elhockey weekend i Sverige utöver Göteborg Open, Malmö Open och Slaget i Stockholm samtidigt som vi skulle avgöra ett officiellt SM. En SM serie för 2018 gick inte att genomföra men idén om Swedish Open fick stötning från flera av klubbarna i våra grannländer varvid FIFH och IFAH bestämde sig för att tillsammans arrangera denna nordiska elitturnering i FIFH Malmös sportanläggning i centrala Malmö.

 

Nordiska elhockey eliten på plats

Swedish Open avgjordes i serieform dvs alla deltagande lag mötes sinsemellan i inbördesmöten. Från Danmark deltog Århus 1 & 2, från Norge kom Baerumsverk och Arendal medans Sverige representerades av IFAH och FIFH. Dvs samma lag som deltog vid Nordic Champions League i våras var på plats.  

 Bild: Swedish Open deltagarna från vänster: Århus 2, Århus 1, IFAH, FIFH , Arendal och Baerumsverk.

 

FIFH vinnare före IFAH och Århus

Efter 2 dagar och 5 omgångar med 15 matcher avgick FIFH från Malmö med segern efter 4 segrar, enda förlusten kom mot IFAH som dock hade två oavgjorda matcher varvid Samuel, Lukas, Daniel och Markus slutade på 2:a plats trots att man inte förlorat någon match. På 3:e plats kom Århus 1 som bl.a. spelade oavgjort mot vårt IFAH lag.

Slutställning: 

 

 

Matchresultat:

 

 

Många jämna och välspelade matcher och små marginaler som avgör

Överlag var det många spännande matcher där småmarginaler kom att avgöra. Segrande Malmö avgjorde hela turnering via en straff i slutminuterna mot Århus 1 varvid Århus 1 tappade turneringssegern som man vunnit via ett 0-0 resultat, IFAH åkte på ett kvitteringsmål/ kontring av Arendal när det endast återstod 30 sekunder av matchen,  Århus 2 och Baerumsverk spelade inte bara oavgjort (1-1) i sin inbördes match utan man slutade på samma poäng, samma målskillnad och fick särskiljas via totalt antal gjorda mål i slutresultaten.  

 

IFAH gjorde med ett ”Zlatan” mål i avslutningsmatchen mot FIFH

Som en del av uppvärmningen på IFAH’s träningar brukar våra spelare träna på att klacka passningar/bollen med bakhjulet. I avslutningsmatchen mot Malmö visade våra spelare upp den inövade varianten mot bästa tänkbara motstånd. Efter ett längre anfall, avslutade Markus en ”däckspassning” från Samuel med en ”bakhjulsklack” bollen in i mål bakom en av världens bästa målvakter, Linus Lundgren, inför en hänförd publik.

Bild: Passning med framhjulet och målskott via bakdäcket mot turneringssegrande FIFH

 

Summering:

Sweden Open blev en väldigt bra turnering med många välspelade och spännande matcher mellan några av världens bästa elhockeylag, spelare och klubbar. Det var extra roligt att se Norska Arendals framsteg med en offensivare elhockey än den som praktiserades vid Nordic Champions League. Tack till alla deltagande lag för hjälpen med domare och sekretariats personal – utan den hjälpen hade inte arrangemanget gått att genomföra. Stort tack till Agera Consulting och Nordströmsassistans som sponsrade arrangemanget med priser och en inhyrd neutral domare, John Sörensen, från Danmark. Vidare skall Linus Lundgren i FIFH ha ett extra tack - Linus visade sig vara en lika bra arrangör/ nyckelperson för arrangemanget som han är på planen i elhockeystolen. Thomas och Håkan från IFAH skall ha ett stor eloge för arrangemanget med subventionerat boende på Scandic samt hanteringen av inbjudan, spelscheman och resultat redovisning mm. Nu återstår bara att förhoppningsvis planera in en återkommande Swedish Open för 2019.

 

Mvh/ elhockeykommitén

  

 

 

 

 

 

Skribent: Elhockeykommittén
Epost: Adressen Gömd

Maila på This is a mailto link om du har några specifika frågor kring IFAH:s el-hockeyverksamhet.

 

 

IFAH:s sposorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

Idrottslyftet_RGB72

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

SisuNorMedium800_RGB

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link

Se all info