Hoppa till sidans innehåll

Humana Cup i Gävle

20 MAR 2018 22:49
I helgen tävlades det i elhockey i Gävle, där IFAH representerade med två lag.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2018 22:54

Lördagen den 17/3 var det så dags för Humana Cup i Gävle. Det var 2 förväntansfulla lag bestående av det blå laget med Linn, Vicki, Wille och Arvid som vi fått låna från Norrköping. och i det svarta laget spelade Amanda, Sofia, Adam, Joel o Niklas.

Det blå laget började cupen med att vinna mot Eskilstuna tanks med 4-0. I match 2 mot Heros (Gävle) vi låg på bra men missade tyvärr deras kontringar.och matchen slutade med att vi förlorade med 3-1. Efter lunch avslutade vi gruppspelet med en vinst mot Gotland 4-2.

Det svarta laget började tyvärr med en tung match som slutade med förlust mot Heros röd med 13-1. I nästa match hade laget spelat ihop sig och kommit med nya krafter, det blev en bra match som slutade en förlust mot Ume Wolf med 5-0. De avslutade sitt gruppspel med att förlora mot Heros vit med 3-1.

Efter gruppspelen blev det placeringsmatcher.

Det svarta laget fick spela om plats 7-8 mot Tuna Tanks. Där slutade vi 8:a efter en förlust med 2-0.
Trots att laget förlorade alla matcher visade laget ett bra samarbete och hade bra press på lagen de mötte, Adam blev deras målgörare genom att sätta bägge målen. Amanda gjorde ett riktigt bra jobb i mål, Sofia visade som alltid att hon är riktigt bra på att blockera spelare, Joel lyckades ofta sno åt sig bollen i svåra situationer och Niklas spelade bra som försvarare. För att ha spelat ihop så lite som de gjort visade alla spelare sina starkaste sidor när det verkligen gällde. 

Det blå laget kom 2:a i sin grupp och fick spela om bronset mot Heros Vit (Kajsa, Cecilia, David och Alma) Där blev det ren utklassning genom Wille och Arvid som gjorde 7 respektive 2 mål vardera. Linn och Vicki höll emot bakåt och Heros fick inte många chanser att ta sig upp på vår planhalva.

Linn blev även vår bolltjuv och petade in 2 mål i gruppspelet.

Heros anordnade som alltid en riktigt bra cup och det som var spännande i år var att Heros samarbetat med Innebandyförbundet i Gästrikland och utbildat deras domare att döma elhockey,  det underlättade väldigt för alla coacher att få koncentrera sig på sina uppgifter och inte behöva döma matcher och de gjorde det riktigt bra.

Vi vill tacka Heros för en rolig och väl organiserad cup och hoppas på återseende nästa år.

 

//Håkan och Vicki

Skribent: Elhockeysektionen
Epost: Adressen Gömd

Maila på This is a mailto link om du har några specifika frågor kring IFAH:s el-hockeyverksamhet.

 

 

IFAH:s sposorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

Idrottslyftet_RGB72

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

SisuNorMedium800_RGB

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link

Se all info