Hoppa till sidans innehåll

Elhockey landslaget med 4 spelare från IFAH krossade Danmark och Norge

25 MAJ 2018 21:30
Här kan ni läsa ännu en artikel om elhokeyframgångarna i Nordic Champions League.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2018 21:41

I samband Nordic Champions League avgjordes också en landslagsturnering mellan Sverige, Norge och Danmark.  I denna landslagstrupp togs 7 spelare ut från de Svenska närvarande lagen IFAH och FIFH. Från FIFH var det Linus Lundgren, David Aho och Hampus Wesslén samt från IFAH var det Daniel, Samuel, Markus och landslagsdebutanten Lukas som alla tog på sig den gul-blå landslagströjan igen.

På bild: Den svenska landslagstruppen i elhockey med Samuel, Lukas, Linus, Markus, Daniel, Hampus och David.

 

Sverige – Norge: 10 - 1

En spänd förväntan i hallen när de ”gul-blå” favoriterna ställde upp mot våra Norska motståndare. Efter en halvlek med svensk dominans men med bra försvarsspel av Norge var det 1-1 i halvtid. I andra halvlek körde Sveriges yngre generation med Markus, Lukas och David fullständigt över den norska andrakedjan och redan efter 10 minuter var ställningen 9-1 till Sverige efter ett antal snygga kombinationer och mål från både Markus och Lukas. Matchen slutade tillslut 10-1 till Sverige varvid Sverige inför den sista matchen hade ett målövertag över Danmark som tidigare vunnit med 9-0 mot Norge.

  På Bild: Lukas på väg att göra 4-1 mot Norge via en köksvägsspecialare och Markus gör 5-1 i öppet mål efter en spelvändning

 

 

Danmark – Sverige: 0 – 5

Landslagsturneringen avrundades med prestige mötet mellan Sveriges och Danmark. Efter att domarna blåst igång matchen så tog det inte lång tid innan den svenska farten snurrade upp det rutinerade danska laget och ett svenskt ledningsmål till 1-0. Därefter fortsatte den Svenska dominansen med fartfylld och offensivt inriktat spel och efter den 1:a halvleken var ställningen hela 4-0 till Sverige som dominera totalt. De danska expertkommentatorerna var återigen imponerade av Sveriges fart och ”IFAH influerade” spel med hög fart och press som inte gav de danska spelarna något utrymme överhuvudtaget. I den andra halvleken fortsatte dominansen även om spelet jämnade ut sig när de svenska spelarna slog av på takten. Efter ett straffmål blev resultatet till slut 5-0 och de danska kommentatorerna konstaterade att det var tufft att sitta och titta på hur de bästa danska spelarna blev fullkomligt krossade av det Svenska landslaget.    

På Bild: Sverige och Daniel på väg att göra 1-0 mot Danmark samt Samuel på väg att göra 4-0 efter en dribblingsräd baklänges.

 

Summering:

IFAH och FIFHs framgångar på klubbnivå visar sig också i bredden av många duktiga, allsidiga och relativt unga spelare i det svenska landslaget. På samma sätt som i förra årets landslagsturnering vann Sverige återigen båda sina matcher men denna gång med ännu större målskillnad gentemot både Norge och Danmark dvs just nu är det helt klart Sverige som leder utvecklingen inom den internationella elhockeyn

Slutresultat: 1) Sverige, 2) Danmark, 3) Norge

Nu hoppas vi att landskampstraditionen håller i sig då det utgör en extra morot och motivation för de allra duktigaste spelarna samtidigt som det utgör en drivkraft för alla andra elhockey utövare i Danmark, Norge och Sverige att sträva emot.

 

Vill man se landskamperna så finns filmerna med engelskspråkiga kommentatorer tillgängliga på danska elhockeyförbundets youtube sida:

https://www.youtube.com/channel/UCljJDTJk8soxlS6bpDWwlog/videos

Fyra stolta IFAH spelare och målskyttar efter landskamperna mot Norge & Danmark

 

Mvh/ elhockeykommittén

 

Skribent: Elhockeykommittén
Epost: Adressen Gömd

Maila på This is a mailto link om du har några specifika frågor kring IFAH:s el-hockeyverksamhet.

 

 

IFAH:s sposorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

 

logo

 stiga

grasroten_250x120

Idrottslyftet_RGB72

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

SisuNorMedium800_RGB

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 086468557
E-post: This is a mailto link

Se all info