Hoppa till sidans innehåll

Malmö Open 2018.

12 FEB 2018 13:51
Det blev två medaljer för IFAH:s bordtennistrupp i helgen.
  • Skapad: 12 FEB 2018 13:51

Årets Malmö Open är över och IFAH åkte som vanligt ner med bordtennis, elhockey och innebandy. I pingisen var 8 IFAH-spelare med: Matthiew, Gustav, Tai Efrem, Anna, Emelie och Christoffer med. Förutom dubbelklassen så spelades prestationsklasserna och ungdomsklasserna på lördagen. Nytt för i år var att prestationsklasserna var i cupspelsform med A och B-slutspel vilket innebar att alla var tvungna att vinna för att kunna få fortsätta att spela. Förlorade man i första matchen så hamnade man i B-slutspel så alla var garanterade minst två matcher var. Men två singelmatcher som det blev för många av våra spelare kändes väldigt lite för den långa resan. Vi hoppas naturligtvis att det ska bli poolspel i prestationsklasserna kommande Malmö Open. Emelie, Matthiew och Gustav spelade juniorklasser och Emelie fick med sig en bronsmedalj efter att ha tagit sig fram till en semifinal. Där stod danskan Mie Salhauge och det blev 3-1 till Mie. Matthiew tog sig till kvartsfinal och fick möta vinnaren Rasmus Jensen från Parasport Danmark, tyvärr lyckades Matthiew inte vinna. Gustav kom till B-slutspel och kom till final där, men Halmstads Axel Johansson blev för svår i finalen.

På söndagen spelades skadeklasserna och ut först gick våra spelare i klass 11 + Gustav i klass 8. Tai och Gabriella tog sig vidare från poolspelet, för de andra blev motståndet för tufft. I kvartsfinalerna lyckades inte IFAH-spelarna vinna.

I klass 6 så fick ”Stoffe” en relativt ”lätt” pool och han kunde ta sig vidare som etta i poolen. I kvartsfinalen blev det en returmatch från lördagen för på andra sidan bordet stod Sebbe Carlsson från BTK Safir. Även denna gång så fick Stoffe ge sig och han var besviken över sitt spel. För Anna och Emelie så slog de ihop klasser så det blev en klass 6-8, vilket innebar att de fick möta andra tjejer som inte tillhörde sin egen klass. Emelie lyckades bli tvåa i poolen efter en mycket jämn och bra match mot Malmös Smilla Sand. Taktiken var klar innan, vilket Emelie höll nästan in i det sista, men tyvärr så blev de två sista bollarna mindre bra och Smilla kunde vinna matchen med 11-9 i avgörande set. Så i slutspelet sedan fick Emelie möta Fiss Richard från Storbritannien. Denna tjej med två ”vanliga” gummiplattor på båda sidor vilket inte är vanligt i klass 6, behövde inte bli för stressad i matchen. För tyvärr var det Emelie som inte fick spelet och taktiken att stämma så det blev en 3-0 seger för Richard.

För Matthiew så skulle en seger mot Albin Hedlund från Askims BTK behövas efter 1-1 i tidigare matcher. Tyvärr gick inte det den här gången så det blev inget slutspel för Matthiew.

 

Skribent: Staffan Johansson
Epost: Adressen Gömd

För mer info om bordtennisen, kontakta:

Staffan Johansson: 08-646 85 57

staffan.johansson(a)ifah.se

IFAH:s sposorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

logo

 

Högupp logo

 stiga

grasroten_250x120

Idrottslyftet_RGB72

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

ctrl_logo

SisuNorMedium800_RGB

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-646 85 57
E-post: This is a mailto link

Se all info