Hoppa till sidans innehåll

J-SM & Smashen 2018.

26 APR 2018 12:24
Föregående helg avgjordes J-SM och Smashen i bordtennis och IFAH var på plats.
  • Uppdaterad: 26 APR 2018 12:25

Nu har J&U_SM samt Smashen i bordtennis spelats och i och med att parabordtennisen har gått in i Svenska Bordtennisförbundet så gick det samtidigt för U-SM för icke funktionshindrade. Tävlingen spelades i en enormt fin STIGA-hall i Eskilstuna.

På lördagen var det lagspel och där spelade Emelie Endre och Gustav Blom. Lag-SM spelades i två st. poolspelsmatcher och IFAH hade IFAE, Rudalen och Askims BTK och eftersom det var Kings-Cup så var det först till två vunna matcher som gällde.

Det blev en vinst och två förluster i poolen, vilket tyvärr inte räckte för att ta sig vidare. Det var tuffa matcher för våra spelare, men de gjorde ändå bra spelmässigt ifrån sig.

 

På söndagen spelades SM i singel för ungdomarna samt tävlingen Smashen. Smashen är en rekryteringstävling och i år så gällde bara tävlingen för de som har tävlat högst en säsong. Detta gjorde att det blev väldigt få deltagare i tävlingen. Vi hade tre spelare med i Smashen, Kevin, Ezana och Eyob. Kevin och Eyob tog sig till A-slutspel och slutade på en tredjeplacering, likaså Ezana fast då i B-slutspelet.

I SM-tävlingen så var Emelie och Gustav med och det spelades i skadeklassvis vilket innebar att Gustav mötte 3 andra klass 8:or. Det blev en hård 5-setrare, sedan täckte det tyvärr inte i de andra matcherna.

För Emelie blev den en sammanslagning i klass 6 och 7 så två av spelarna var klass 7:or. Den klart tuffaste matchen var mot Noah Olsson från BTK Frej. Emelie hade två matchbollar i mot sig i fjärde set men lyckades vinna fyra raka och tog setet. I avgörande set blev det 11-13 så det var verkligen små marginaler för att det skulle bli en vinst.

Skribent: Staffan Johansson
Epost: Adressen Gömd

För mer info om bordtennisen, kontakta:

Staffan Johansson: 08-646 85 57

staffan.johansson(a)ifah.se

IFAH:s sposorer:

Nordstrom_Logo (3)

 

logo

 

Högupp logo

 stiga

grasroten_250x120

Idrottslyftet_RGB72

bingo-avesta

TTEX-logo-bt-experten

Agera-CC-logo

Tjejerna i Vällingby

ctrl_logo

SisuNorMedium800_RGB

Postadress:
IFAH - Parasport
Beckis Idrottscenter, Söderberga allé 80
16862 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-646 85 57
E-post: This is a mailto link

Se all info